Shiatsutherapie

Shiatsu is een Japanse geneeswijze en betekent letterlijk 'druk met de vingers' (shi = vinger, atsu = druk). In de 6e eeuw maakten de Japanners kennis met deze methode en zij noemden dit shiatsu. Onderzoek heeft aangetoond dat de behandelde drukpunten in directe verbinding staan met organen en lichaamsfuncties. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd zodat men meewerkt aan het eigen genezingsproces en wordt de balans in het lichaam hersteld.

Het is een holistische therapie, wat inhoudt dat het hele lichaam (en dus ook de geest) wordt behandeld en dus niet alleen het deel waar de klacht zit. Een lichamelijke uiting van een klacht is een disbalans in het lichaam.

Tijdens de massage gaat de therapeut op zoek naar onregelmatigheden in spieren, organen en energiestromen. De druk is loodrecht en wordt toegepast met vingers, duimen en handpalmen waarbij (energie)banen over het lichaam worden gevolgd. 

Deze Shiatsu-vorm is ontwikkeld door Tokujiro Namikoshi en is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op westerse vormen van therapie.

Shiatsu-therapie is voor mij echt een meerwaarde in mijn praktijk; "ik blijf mij geregeld verwonderen over de resultaten van de behandelingen".

Inmiddels worden de behandelingen op een luxe welnessbank gegeven :-)

 

Intake en sessie € 110,-

Vervolg consult € 75,00

Intake en 4 x sessie van 1 uur € 325,- (binnen 8 weken)

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deels de behandeling.

'Shiatsu is als moederliefde: de toepassing van druk op het lichaam stimuleert de bron van het leven'.

Intake:

Voordat de behandeling start, vindt een intakegesprek plaats waarin de patiënt/cliënt zijn of haar klachten en/of problemen uitlegt en vragen kan stellen. Aansluitend zal een 1e behandeling worden gegeven. N.a.v. deze bevindingen zal er na het 1e consult een behandelplan worden opgesteld.

De behandeling:

De behandeling (medische massage) duurt gemiddeld een uur en in het algemeen zal eenmaal per week behandeld worden, afhankelijk van de aard van de klachten.


Shiatsu is o.a. effectief bij;


• stress gerelateerde klachten
• hormonale klachten
• migraine
• reumatische klachten
• rug-, nek- en schouderklachten
• spijsverteringsklachten
• frozen shoulder etc.