14-weekse traject

Waarom gedragen we ons toch zo, terwijl we soms echt anders willen?

Als kind nemen we heel veel waar.  Onze omgeving is daarbij natuurlijk heel belangrijk. We worden beïnvloed door ons gezin, vriendschappen, school, de sportclub etc. Zo creëren we overtuigingen. We leren hoe het "hoort", omdat het ons letterlijk verteld wordt of hoe we het, onbewust, zelf invullen.

Als kind kopiëren we gedrag uit deze omgeving. Zo zie je in één gezin soms meerdere personen hetzelfde typische loopje hebben, exact hetzelfde boos kijken of lachen. Dat doen we als kind echt na van bijvoorbeeld onze ouders, genetische factoren buiten beschouwing gelaten.

Met ons gedrag is dat niet anders. We zijn ons gaan gedragen zoals we denken dat onze omgeving van ons verwacht. Zo ontstaan patronen hoe je reageert of  hoe jij je voelt bij verschillende situaties. Soms willen we gedrag graag veranderen, maar omdat het ons zo geleerd is blijven we het onbewust zo doen of weten niet hoe we het anders kunnen doen. "Als ik op mijn vader ga lijken geef je dan een seintje", dat je denkt; hoezo, gaan lijken?

Els Timmers van der Wateren, 18 november 2023

Afgelopen maanden heb ik een traject gevolgd bij Jacky Jacobs .

Mijn twijfel om te starten heb ik gelukkig overwonnen, want wat een mooie ontdekkingsreis is het geworden.

De 14 weken zijn om gevlogen en de ontdekkingen die ik ervaren heb, maken het een onvergetelijke en dankbare tijd.

De steun, de aandacht, de gesprekken, de ademsessies de massages echt super.

Jacky Jacobs je bent een inspirerende sterke en lieve vrouw die ik waardeer en waar ik blind op vertrouw.

Mensen mocht je twijfelen aan het inschakelen van een life coach..... Combi praktijk Pura Vida alias Jacky Jacobs is een aanrader.

Is een investering in jezelf. Dus de moeite waard.

Hoe vaak horen we niet dat mensen niet eens goed weten wat ze wel willen in het leven?                                  

Het is jouw leven en je weet niet wat je wilt of hoe je daar achter kunt komen?

Vanuit de Nederlandse cultuur leren we bijvoorbeeld vaak wat bescheiden te zijn. Ik hoor mijn eigen moeder nog zeggen; "wie voor een dubbeltje geboren wordt zal nooit een kwartje worden". Bedankt ma! hahaha.                                                                        

Het "doe maar gewoon dat is al gek genoeg" kennen we natuurlijk ook allemaal. Zo zijn er nog legio.

Hetzelfde met onze emoties. Blij zijn mag, maar onze andere emoties leren we niet teveel te tonen. In ieder geval met niet teveel geluid. Boosheid is niet gepast en helemaal "uit den boze" als je een vrouw bent. In de Zuid-Europese landen wordt dit veel meer geuit. "Temperamentje" zeggen we dan en eigenlijk hebben we daar gelijk een oordeel over. Hoe heerlijk als je net als een Spanjaard of Italiaan je ongezouten mening mag geven als je niet tevreden bent, die zijn het kwijt en blijven niet boos, maar gaan weer gewoon door of er niets gebeurd is (wat ook eigenlijk zo is).  Of hoe fijn als je weer eens lekker gek kunt doen zonder dat je bezig bent met de mening van een ander, lol hebben, je vrij voelen..........  De overtuiging hebben dat jij het goed doet, mag zijn wie je bent, het jezelf waard vindt.                                                                                                                                                                          En dan de emotie verdriet, dat is echt een hele lastige voor de meesten die net als boosheid absoluut thuis hoort in het rijtje geen goede emoties.................. Wanneer we iemand zien die verdriet heeft willen we die gelijk opvrolijken en eigenlijk zeg je dan dat het verdriet er niet mag zijn. Het is HEEL belangrijk dat we AL onze emoties uiten om te voorkomen dat we vervormingen van deze emoties krijgen.

Emoties zijn wat ze zijn en ze zijn er, PUNT.

Zonder teveel uit te wijden over ons brein leven we voor ruim 90% uit ons onderbewustzijn! Wist je dat ons onderbewuste 1 miljoen gegevens per seconde meer verwerkt dan ons bewuste brein? Da's een ietsepietse meer!

Sommige (onbewuste) overtuigingen en patronen helpen je en andere beperken je juist in je ontwikkeling. Doordat we veel onbewust doen hebben we vaak niet eens in de gaten dat of wat ons beperkt. Bepaalde overtuigingen zorgen voor saboterend zelfgedrag. Dit maakt bijvoorbeeld dat we niet van werk veranderen, niet openstaan voor een (andere) relatie of van alle onze goede voornemens of goede adviezen 15% tot 25% meenemen en weer terugvallen in oud gedrag.

Overtuigingen baseren altijd op gevoelens......... Het is belangrijk dat we ons bewust zijn hoe we ons voelen EN of dit gevoel ons verlangen is of onze angst. Ons "vriend"mechanisme is een ontzettend sterk systeem in ons dat maar één ding wil en dat is WEG VAN DE PIJN en bezorgt ons dus een gevoel van angst, onzekerheid etc. Daar zijn we ons 9 van de 10 keer NIET van bewust.

Mensen die al langere tijd vechten tegen stress, angst, paniekaanvallen zullen analyseren, overdenken, zoeken naar "waarom", piekeren. Wat je hiermee probeert te bereiken is jezelf afleiden of situaties als angst/stress te vermijden. Helpt dit je? Nee, echt niet, terwijl je het onbewust blijft doen omdat ons brein zo is ingesteld.

Als je bovenstaande tekst hebt gelezen snap je misschien nu al dat dit voor een enorme frictie en STRESS in je lijf kan zorgen, wederom onbewust. Het kan je ook enorm weghouden bij het gevoel vrij te kunnen leven, zonder handrem. In het traject leg ik je uit wat stress is en met je doet.

Eigenlijk is het "simpel"; als je je leven anders wilt, zul je anders moeten handelen. Steeds dezelfde input zorgt voor steeds dezelfde output.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Herken je dat je;  

 • een gevoel hebt te leven met de handrem erop, niet vrij voelt 
 • niet meer zo'n leuke partner/ouder/vriend(in) bent als eerst , je niet openstelt voor die prins(es)
 • dat je de hele dag "aan"-staat  
 • steeds meer op gaat zien tegen zaken waar je vroeger je hand niet voor omdraaide  
 • allerlei vage klachten hebt, duizelig, lage weerstand, tintelingen in je lichaam, verstoorde spijsvertering, hoge    bloeddruk etc. 
 • niet meer weet wanneer je weer eens heerlijk genoten en gelachen hebt  
 • soms snel geïrriteerd of boos bent.

Dan is dit traject iets voor JOU!  

Wat we inzetten tijdens dit traject;

 • coaching (doel en tools)
 • lichaamsgerichte behandelingen (voor ontspanning, spieren los masseren, lichaamsbewustzijn)
 • ademhalingsessies (vastgezette emoties en blokkades worden opgeheven) die ervoor zorgen dat jij;  

je bewust wordt van je eigen gedrag, DAT je je zo gedraagt en WAT daar de oorzaak van is.

Door dit traject zul jij je vrijer en gelukkiger voelen en merken dat het leven dat je wenst helemaal niet onmogelijk is! Het enige dat nodig is investering in jezelf en je OPEN te stellen voor nieuws, dus wees nieuwsgierig en ervaar!

DIE bewustwording, door te snappen hoe je brein en je fysieke reacties daarop werken (en dus snappen wat NIET werkt) ben je in staat om stappen te zetten zonder je tegen te laten houden door overtuigingen en/of beperkingen die je jezelf oplegt. Je zult tevens ervaren dat de ongezonde stress UIT je lichaam gaat en je goed naar je lichaam kunt luisteren.  Ik reik je van alles aan maar jij gaat ZELF antwoorden vinden. Er is er maar één die weet wat het beste is voor jou en dat ben JIJ!

Het gaat erom dat je;

 • bewust wordt (DAT en WAT)
 • leert accepteren dat het zo is
 • dan is er ruimte voor transformatie
 • neem jij de regie van je eigen leven
 • en leef je  in harmonie en vanuit je hart

Het traject duurt in totaal 14 weken. Nodig om echt life-changing te zijn met alles wat ik je aanbied. Nieuwe patronen aanleren kost tijd en veel meer dan je denkt. Weet jij dat het je 21 dagen kost om iets tot een gewoonte te maken? En het kost 90 dagen om een nieuwe leefstijl aan te leren, dus met die 14 weken zit je top!  

De investering voor je werkgever in dit 14-weekse traject, met een wekelijks consult, bedraagt                   € 2299,- in het kader van een persoonlijk ontwikkelingstraject voor zijn werknemer. Indien gewenst maak ik voor de werkgever een plan (doelstelling) en een eindrapportage, omdat de werkgever ook belang heeft bij jouw ontwikkeling en motivatie. 

óf

De investering voor jezelf in dit 14-weekse traject, met een wekelijks consult, bedraagt € 1599,- zodat het toegankelijk blijft voor jou. Ook dan maken we een doelstelling en evalueren de voortgang en einde van het traject.

Betalen in 3 termijnen is mogelijk.

Er is ook een 9-weekse variant van dit traject of diverse ademsessies of coaching mogelijk.

Een hele lap tekst, en afhankelijk of je al bekend bent met de materie of er voor het eerst over leest, die misschien even in moet dalen. Voel voor jezelf wat het verhaal met je doet en misschien komen er wel (beperkende) overtuigingen boven, schrijf ze eens op maar vergeet ook niet terug te gaan naar het gevoel waarom je deze informatie wilde hebben......

Als er nog vragen zijn wil ik ze graag beantwoorden, hoe dan ook ontvang ik graag een reactie van je.

Liefs en warme groet, Jacky