Jacky Jacobs

Jacky Jacobs

Werken met mensen is mijn passie!

Fascinerend is de werking van ons brein en ons daar bijbehorende gedrag. Soms zeg je iets zeer gemeend, maar doe je het anders terwijl je het echt van plan bent! Of je wilt iets heel erg graag, maar stelt het toch steeds weer uit. Waarom doe je dat?

Ik help en begeleid mensen die steeds terugkerende en/of onverklaarbare klachten hebben, die al van alles geprobeerd hebben maar niet verder komen of steeds weer terugvallen. Mensen die steeds tegen zichzelf aanlopen of "er doorheen" zitten.

Zelf ben ik mijn hele leven al gevoelig voor stress. Het is een heel proces geweest om er achter te komen hoe ik mijn stress-niveau kan levelen, wat voor mij werkt ÉN wat de oorzaak is dat ik daar zo gevoelig voor ben. Bewust worden van DAT wat jou beperkt is de sleutel. Pas als jij het begrijpt kun je dat veranderen.

Ik weet dus als geen ander wat stress met jou kan doen. Ons overlevingsmechanisme (of vriendmechanisme) is zo sterk en wil er alles aan doen om ons te beschermen voor gevaar en pijn. Maar het afsluiten voor dat gevaar en die pijn maakt dat je ook minder vreugde, liefde en gelukkig zijn ervaart. Dit kan je uiteindelijk veel klachten geven, dat is zo jammer en niet nodig!

Je zit al een poos niet zo lekker in je vel maar weet niet goed waarom. Er is zoveel om blij te zijn, maar zo voelt het niet. Herkenbaar? Welke (onbewuste) overtuigingen zorgen daarvoor? Welke situatie heeft er voor gezorgd dat je daar nu nog steeds dagelijks tegen aanloopt?

In 2011 ben ik afgestudeerd als shiatsu- en voetreflextherapeute een HBO-opleiding bij de CSMBK te Den Haag met als afstudeeronderwerp "dyslexie bij kinderen". Op deze opleiding heb ik de lessen Therapeutische Vorming gegeven. 

In 2013 studeerde ik af aan het Body & Mind Language Instituut (ontwikkeld door Jos Dolstra) te IJsselstein, als individuele BML-coach en trainer voor groepen. 

De ademcoachopleiding voor mijn therapeutische ademsessies bij Annette Weers heb ik in 2017 afgerond. Bij deze opleiding en de adem 2-daagse's die zij organiseert assisteer ik.  

Momenteel volg ik de opleiding tot PMA-practioner. Deze methode (welke is ontwikkeld door Joop Korthuis) geeft inzicht in de manier waarop gedachten gevormd worden, waar emoties vandaan komen en hoe overtuigingen zich ontwikkelen en vast kunnen zetten. Diep verborgen in het onderbewuste, vind je de bron van psychosomatische klachten en saboterende denkpatronen. Gevoel en gedrag worden gestuurd door de geest, voor geluk en gezondheid zijn we volledig afhankelijk van ons brein. Dit inzicht heeft de basis gelegd voor een unieke methode, een krachtige vraagtechniek die veel sneller dan andere methode's bij de kern van jouw problematiek komt.. Zo kunnen we ons denken en doen merkbaar en blijvend beïnvloeden.

Al deze opleidingen en mijn waardevolle ervaringen daarin hebben er voor gezorgd dat ik veel verder kijk dan de door jou genoemde klacht. Ons brein speelt hierin zo'n belangrijke rol! 

Op mijn andere pagina's leg ik alle methode's goed uit. Ze werken allemaal met ons onderbewuste brein en kunnen bij alle clienten worden toegepast.

In het door mij ontwikkelde stress-release traject worden ze allemaal toegepast, zo leer jij in 14 weken hoe jij je stress niveau blijvend gezond krijgt!


Geregeld volg ik workshops, trainingen én opleidingen om mijn vakkennis en vaardigheden aan te vullen. 

Ik ben aangesloten bij de LVNT. Mogelijk dat uw zorgverzekeraar (deels) uw shiatsu- of voetreflex-behandeling vergoed. Daarvoor zijn de volgende codes van belang:

• LVNT 10004130570
• AGB-code Zorgverlener 90-048306
• AGB-code Praktijk 90-56868
• RBCZ-licentie 308469R

Behandelingen uitsluitend volgens afspraak. Annuleren is tot 24 uur van te voren kosteloos, daarna wordt de helft van de kosten in rekening gebracht.